Free Delivery on orders over €200. Don’t miss discount.
Just R Online Shopping Store

Refund and Returns Policy

Refund and Returns Policy

Politika vračil

Velja za državo Slovenija:

Za odpoved naročila veljajo določila splošnih pogojev in veljavna zakonska določila o vračilu blaga. Za vračilo blaga se uporabljajo določila 43. c člena Zakona o varstvu potrošnikov (ZVPot), ki določa:

“Pri pogodbah, sklenjenih na daljavo, ima potrošnik pravico, da v štirinajstih (14) dneh podjetju pisno sporoči, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Šteje se, da je sporočilo pravočasno, če je bila poštna pošiljka oddana v roku. Ta rok začne teči naslednji dan po dnevu dobave blaga.”

Kupec ima pravico, da v osmih (8) dneh po prevzemu vrne kupljeno blago brez kakršne koli odškodnine. Vendar je kupec dolžan nositi stroške, ki nastanejo pri vrnitvi predmeta nakupa. O nameravanem vračilu mora kupec pisno obvestiti ponudnika, najkasneje v 8-ih dneh od prejetja blaga, in sicer po pošti ali na kontaktni elektronski poštni naslov www.just-r.net. Kupec mora blago vrniti v 8 dneh po poslanem obvestilu o odstopu od nakupa. Vrnitev prejetega blaga v 8-ih dneh po prejetju brez predhodnega pisnega obvestila se prav tako šteje za odstop od nakupa. Izdelki morajo biti nerabljeni, nepoškodovani in v originalni embalaži. Priložena mora biti kopija računa. Ponudnik vrne celotno kupnino najkasneje v roku 30-ih dni od prejetja vrnjenega blaga.

Za ostale države:

Justor Group s.r.l. (»prodajalec«) želi zagotoviti vaše popolno zadovoljstvo. Če iz kakršnega koli razloga z naročilom niste zadovoljni, lahko uveljavljate pravico do vračila kupljenih izdelkov v 15 delovnih dneh od datuma, ko ste jih prejeli od just-r.net.

  1. Kako vrniti artikel

Artikel lahko vrnete v največ petnajstih (15) dneh od datuma, ko ste prejeli izdelke, pošljete izrecno izjavo o svoji odločitvi (v tem primeru boste sami dolžni dokazati, da ste svojo pravico uveljavljali pravilno in pravočasno).

Prejem vaše zahteve bomo potrdili po e-pošti, skupaj z vašo povratno številko.

Izdelke, ki jih je treba vrniti, mora kurir prevzeti v petnajstih (15) delovnih dneh od datuma, ko ste prodajalca obvestili o svoji odločitvi, da jih vrnete. Izdelke lahko vrnete s pošiljanjem pošiljke s kurirjem, ki ga navede prodajalec, ali preko drugega kurirja šele po prejemu številke za vračilo.

Vrnitev artikla v zameno za drugega ni možna.

Pridržujemo si pravico, da na spletnem mestu označimo drugo blago, ki ga ni mogoče vrniti. Vsaka taka oznaka bo navedena na strani s podrobnostmi o blagu, ki ga ni mogoče vrniti.

Pogoji vračila

Šteje se, da je pravica do vračila izdelkov pravilno uveljavljena, ko so v celoti izpolnjeni naslednji pogoji:

  1. Izjava za vračilo mora biti pravilno napisana in poslana prodajalcu v petnajstih (15) dneh od datuma prejema izdelka.
  2. Izdelki ne smejo biti uporabljeni, nošeni, oprani ali poškodovani.
  3. Identifikacijska oznaka mora biti še vedno pritrjena na izdelke s tesnilom za enkratno uporabo. Vsi izdelki, ki jih prodajalec prodaja, imajo identifikacijsko ploščico s plombo za enkratno uporabo, ki je sestavni del artikla. Preizkusite izdelke, ne da bi odstranili etiketo in pečat. Vrnjeni izdelki brez oznake ali pečata ne bodo sprejeti.
  4. Vrnjeni izdelki morajo biti poslani iz države, iz katere ste oddali naročilo.
  5. Vrnjene artikle mora prevzeti kurir v petnajstih (15) dneh od datuma, ko ste oddali obrazec za pooblastilo za vračilo.

Če ste izpolnili vse zahtevane pogoje, vam bo prodajalec povrnil ceno kupljenih izdelkov. Če vrnjenih izdelkov ne moremo sprejeti zaradi neizpolnjevanja zgoraj navedenih pogojev, vas bomo obvestili. V tem primeru se lahko odločite, da vam izdelke vrnejo na vaše stroške. Če to dostavo zavrnete, si prodajalec pridržuje pravico, da zadrži izdelke in znesek, plačan za vaš nakup izdelkov.

Pošiljanje

Vračila lahko pošljete prek izbrane kurirske službe.

Časi in postopki vračil

Ko bo prodajalec prejel vrnjene izdelke in preveril, ali so izpolnjene vse zahteve, boste prejeli e-poštno sporočilo, ki potrjuje sprejem. Ne glede na način plačila, ki ste ga uporabili (kreditna/debetna kartica ali plačilo po povzetju), se bo postopek vračila začel takoj, ko bo to mogoče, najmanj v štirinajstih (14) dneh od trenutka, ko je bil prodajalec obveščen o vaši odločitvi, da uveljavljate svojo pravico do vrne kupljene izdelke in ko prodajalec preveri, da je vračilo izvedeno v skladu z zgoraj navedenimi pogoji.

Rok za vračilo zneska, ki ste ga plačali za nakup vrnjenih izdelkov, je odvisen od uporabljenega načina plačila:

  1. nakup s kreditno/debetno kartico: čas vračila bo odvisen od pravilnika podjetja, ki izdaja kreditno kartico. Ne pozabite, da bo datum valute za kredit sovpadal z datumom prvotnega plačila; zato ne boste utrpeli izgube obresti;
  2. plačilo po povzetju (če je na voljo): znesek, ki ste ga plačali za vrnjene izdelke, vam vrnemo na TRR, ki ga navedete; čas, potreben za vračilo, je torej odvisen od pravilnosti podatkov, ki jih posredujete; običajno se vračila izvedejo v štirinajstih (14) dneh. Ne pozabite, da boste morali imeti bančni račun, če želite prejeti vračilo za naročilo, plačano v gotovini na del
    C. nakup prek PayPal (če je na voljo): znesek bo povrnjen na vaš račun PayPal in se bo pojavil takoj. Odplačilo na kreditno kartico, ki jo uporabljate s svojim računom PayPal, je odvisno od izdajatelja kreditne kartice.
0